Sunday, August 22, 2010

TroopersIk noem ze Jaap en Fred

10 comments:

 1. Waarom dragen ze geen maskers? En ik dacht dat alle troopers op een latino b-acteur leken.

  ReplyDelete
 2. *kuch*
  Het zit zo.

  Tijdens de prequels werden troopers gecloned van de dna van jango Fett (de latino). naarmate de oorlog vorderde werden er andere dna gebruikt. Vandaar dus dat de stormtroopers in de originele trilogie verschillende lengtes hebben.

  of

  Tijdens de originele trilogie waren de stormtroopers geen clonen maar gewoon soldaten, maar Luc$s moest perse weer alles uitlegge en begon met geld te strooien.

  Dus...

  ReplyDelete
 3. Ze zullen geen andere klonen hebben gebruikt, want hoewel dat zou verklaren waarom de troopers uit de originele trilogie een stuk slechter schieten, is het niet logisch om Jango's DNA met slechtere schutters te vervangen.

  Het ligt dan meer voor de hand dat ze mensen in dienst hebben genomen. Feit is dat ze tegen die tijd het meerendeel van het sterrenstelsel onderworpen hebben, dus dan zou het niet moeilijk moeten zijn om aan een paar miljoen soldaten te komen.

  Maar dat beantwoordt nog niet mijn vraag waarom ze geen helm dragen. Deze plaat geeft weinig context om mee te werken. Als de lichtbron hier de zon is, zoals het kleurpatroon suggereert, dan staat deze betrekkelijk laag. Ze staan echter in vol daglicht, dus dat zou binnen het karakter van Tatooine vallen, waar het met twee zonnen altijd dag is.

  Ondanks dat elke uithoek van het Star Wars universum vol tuig zit, heerst haast overal een uiterste discipline omtrent reiniging. Het is dan opmerkelijk dat de muren en grond besmeurd zijn met olievlekken. Zelfs een armoedige plek als Mos Eisley, de grootste plaats op Tatooine, is betrekkelijk schoon.

  De enige plekken daar waar deze depictie binnen zou passen is een plaats met veel robot activiteit, of een plaats waar voertuigen gestald worden. Ik vind dit laatste echter waarschijnlijker, omdat de muur geen enkel teken van elektronica toont zoals gebruikelijk in gebieden waar met robots gewerkt wordt.

  Aangezien Mos Eisley niet groot is, en er voornamelijk dieren voor vervoer worden gebruikt, moet dit de plaatselijke luchthaven zijn. Gezien de (illegale) handel in Tatooine groot is, en er veel schepen voor korte tijd landen, is de vettige aanslag op de muren zeer aannemelijk.

  Gedurende de tijd dat keizer Palpatine aan de macht was, was er constante occupatie van Tatooine en liepen daar ook patrouilles rond. Illegale activiteiten werden gewoon gedoogd, en gezien daar geen (noembare hoeveelheden) rebellen zaten, is er voor die tijd geen aannemelijke situatie die kan leiden tot deze prent.

  Mogelijk is dit een scenario van na de val van de keizer, waarbij het Rijk langzaam uiteen viel en deze patrouilles op zichzelf kwamen te staan. Aangezien de bewoners van Mos Eisley eerder onder druk stonden van slavendrijvers en maffia bazen, zal er bij hen geen grote haat zijn geweest voor de troopers.

  Waarschijnlijk zijn deze twee zelf het illegale circuit op gegaan, en hebben ze hun pakken bewaard voor de iconische waarde.

  Dus...

  ReplyDelete
 4. Het zijn twee Star Wars fans die poseren voor een vieze muur in hun zelfgemaakte kostuum.

  ReplyDelete
 5. Tsh, Junaid jij bent zo'n fanboy.

  ReplyDelete
 6. dus starwarsfans, in plaats van praatjes
  waar blijven die tekeningen ;)

  ReplyDelete
 7. He bah, zal ik Star Wars nog een keer opnieuw moeten kijken (na 'm enkele weken geleden voor het eerst gezien te hebben) om een goede tekening in te kunnen zenden... Eh, ik bedoel: Hoera, kan ik leuk nog een keer Star Wars gaan kijken, want dat doe ik zo graag!

  ReplyDelete
 8. Ahhw, een Star Wars groentje. Hier een tip van een veteraan:

  Als je Jar Jar Binks tekent gooien we je op de brandstapel.

  ReplyDelete
 9. Tünde! Tekenen! Je moet!

  @ Boriz B

  gelukkig hebbe we Tünde goed opgevoed in Star Wars, ze heeft de prequels niet gezien.

  ReplyDelete
 10. Ja maar ze donderde wel keihard in slaap
  tijdens de death star battle van VI..

  dus zo heel veel zegt dat nou ook weer niet XD

  ReplyDelete